ieder mens, iedere organisatie heeft een unieke betekenis in de wereld. Eén die je gerust bestaansreden mag noemen. Ken je hem eenmaal, dan beschik je over een krachtbron die blijvend energie en inspiratie geeft. Voor jezelf en voor de wereld om je heen.
 
 
 


Honderdduizenden zelfstandig ondernemers kent ons land en hun aantal groeit dagelijks. Vele van hen zijn begonnen met een droom, maar slechts een minderheid weet de droom vast te houden als rode draad in hun ondernemen.

De schoorsteen moet tenslotte roken en je wilt klanten niet teleurstellen, waardoor  je na verloop van tijd steeds vaker opdrachten doet waar je je passie eigenlijk helemaal niet in kwijt kunt. Met als gevolg dat je je werk met steeds minder enthousiasme doet en uiteindelijk ook de kwaliteit eronder gaat leiden. En zo glij je langzaam af, in een spiraal naar beneden.

Ga je echter bewust ondernemen vanuit de unieke betekenis die je in de wereld wilt hebben, dan verandert alles. Je doet het met stukken meer trots en plezier, straalt dat ook uit en dat werkt heel aanstekelijk. Bovendien presteer je stukken beter, omdat je echt het vuur in je voelt branden. En dit alles leidt ertoe, dat je beduidend succesvoller wordt.

Sinds enige jaren ondersteun ik zelfstandig ondernemers bij het definiëren van hun merk van betekenis. Individueel maar ook in kleine groepen. Ik heb er inmiddels honderden terzijde mogen staan en vele van hen zijn echt radicaal anders gaan ondernemen, met alle positieve gevolgen van dien. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.