ieder mens, iedere organisatie heeft een unieke betekenis in de wereld. Eén die je gerust bestaansreden mag noemen. Ken je hem eenmaal, dan beschik je over een krachtbron die blijvend energie en inspiratie geeft. Voor jezelf en voor de wereld om je heen.
 
 
 


Feiten zijn vergankelijk en razendsnel achterhaald. Hoe anders is dat bij verhalen! Een goed verhaal onthouden we, omdat het tot onze verbeelding spreekt. Het is een spiegel die ons voorgehouden wordt en de les die het ons leren wil mogen we zelf trekken, op de manier die ons goeddunkt.

Dit is waarom verhalen altijd betere boodschappers zijn van welk nieuws dan ook. Een dienstmededeling gaat vaak het ene oor in en het andere uit. Een oekaze van de directie leidt maar al te snel tot irritatie en verzet. Verpak de boodschap echter in een verhaal en er gebeurt ineens iets heel anders.

Alle echt grote leiders beheersen de kunst van storytelling. Ze gebruiken verhalen om hun boodschap over te brengen, omdat ze weten dat ze daarmee veel sneller ontvankelijkheid en acceptatie bij hun gehoor zullen vinden. Want een goed verhaal is de waarheid in geschenkverpakking.

Als verhaalcoach train ik organisaties, directies en management teams in de kunst van het goed vertellen van hun verhaal. Daarnaast ben ik als ghost writer actief in het vervatten van visies en missies in aansprekende verhalen. Klik hier voor meer informatie.